Hvordan fungerer det?

UsynligO er orientering uten fysiske skjermer. I stedet installerer du UsynligO-appen på din mobiltelefon. Appen kjenner til postenes GPS-posisjoner, og følger samtidig med på din posisjon. Når du kommer til posten spiller appen en liten fanfare.

Med UsynligO er gamle løyper like aktuelle som nye, og løypene kan gjennomføres i akkurat det tempoet du selv ønsker.


Hvordan kommer jeg i gang?

For å løpe UsynligO-løyper må du installere UsynligO-appen. UsynligO har en god beskrivelse på sine hjemmesider som forklarer hvordan du kommer i gang og hva du må tenke på for å få det til å fungere: https://usynligo.no/

Kolls løypetilbud

Velg et treningsløp og den løypa du ønsker ut fra vanskelighetsgraden som passer for deg. Kart og løyper kan du skrive ut her (klikk på linkene i tabellen):

Navn Nivå N1 Nivå N2 Nivå C Nivå B Nivå A
Koll UsynligO – Trening 1 2,2 km   2,2 km 2,3 km  
Koll UsynligO – Trening 2 1,6 km 2,2 km 2,5 km 2,6 km 3,8 km

Når du skal ut i skogen søker du opp navnet på treningen (eks: «Koll UsynligO – Trening 1») i appen og starter riktig løype.

Det vil komme flere løyper framover! 

Noen tips før du begynner

  • I appen kan du justere hvor nær posten du må befinne deg før det registreres at du har funnet posten. Postradiusen kan settes til 5, 10 eller 15 meter. Det kan være lurt å velge 10 eller 15 meter, ettersom GPS på mobiltelefoner gjerne kan ha noen få meters unøyaktighet. Med postradius på 15 meter vil et par meter unøyaktighet fra telefonens side ha liten betydning.

  • Sørg for å holde telefonen litt unna kompasset når du løper. Kompasset påvirkes av mobilen og kan vise litt feil dersom det er for nær mobilen.

 

Skjermbilde fra UsynligO-appen