Etter at Hovedlandsrennet ble avlyst i 2021, var det med glede at det i år kunne arrangeres som vanlig og attpå til i selveste nasjonalanlegget i Holmenkollen som lå badet i sol for anledningen.

Fredag var det distanserenn der J15, G15 og J15 gikk 5 km og G16 gikk 7,5 km. I J15 Mia gikk Matheson Fergestad helt til topps og ble, etter det vi vet, den tredje Koll-løperen i historien med seier i Hovedlandsrennet. Like bak fulgte Erle Henriette Soldal Ursin på en strålende 10. plass. I G15 fikk Jacob Bentzen Utistog en sterk 16. plass og Eira Skaarer Wiklund fikk en sterk 20. plass i J16. Solide plasseringer også av Jacob Bergene i G15 og  Jakob Bruun Lorentzen, Sigurd Størmer-Antonsen, Brage Falch-Koslung og Eskild Prytz Hafskjold i G16. 

Lørdag var det sprint der alle jentene gikk videre fra prologen. Eira måtte gi seg etter kvartfinalen mens Erle ble knepent slått ut i semien. Mia, som vant prologen, måtte se seg slått av Oda Skari og Eline Skaar fra Nittedal,  men fikk likevel en strålende 3. plass.

Mens jentene gikk finaler, lekte gutta seg i langrennscross-løypa. Her ble det strålende 3. plass til Jacob U. og 5. plass til Jacob B. i G15.

Søndag var det stafett der Mia gikk ankeretappen på Oslos førstelag som tok en komfortabel seier foran Akershus. Eira og Erle gikk begge på Oslos andrelag og kom på en flott 4. plass. I gutteklassen stilte Oslo med hele 22 lag, og Koll-gutta bidro med gode etapper. 

Alt i alt var det en vellykket helg i solskinnet i Kollen. Veldig gøy at Koll stilte med ni løpere og hevdet seg så bra. Det vitner om en veldig bra treningsgruppe og godt miljø!

 

PS! Koll har også mye hyggelig å se tilbake på i Hovedlandsrennet. Åsmund Heir vant langrennscross gutter 15 år i Hovedlandsrennet 2009. I 2006 vant Marie Nordsletten distanserennet og fikk sølv på sprinten. Håkon Stuge Bånerud vant Hovedlandsrennet i 2004. I tillegg vant tidligere Kolløper Elisabeth Omsjø i 1994, men hun hadde da byttet klubb til Heming.