I slutten av neste uke er Hovedlandsrennet i Nybygda i Ringsaker. På veien dit holdt Kjell-Christian Markset et inspirasjons- og kunnskaps-foredrag på Kollhytta. Kollingen fortalte om egne erfaringer og kom med gode råd med glimt i øyet og godt humør.

Kjell-Christian trakk fram hva som kan være lurt å gjøre for å spare sekunder og få ut sitt aller beste i løypene i Innlandet. Han trakk blant annet fram viktigheten av å sjekke at stavhempen er helt tillpasset for å ha et godt tak på staven og tjene sekunder her og der. Under rennet bør det fra start være konsentrasjon på å få god flyt og komme godt i gang før alle krefter tas ut på den siste delen.

Før Nybygda er det viktig å sove godt og ha topp overskudd. Mobilen bør få hvile ei stund før det skal soves.

Det ble også et blikk tilbake til hans egen aktive tid med mange særs gode resultat. Da han fortalte om hva som hadde skjedd da han kom til skibyttet under junior-VM i duathlon, måpte forsamlingen av skrekk. Skøyteskiene lå ikke der de skulle. Kjell-Christian tapte 20-30 sekunder før han kom i gang. Likevel ble det en god 18. plass. Som junior har han NM-medaljører i alle valører, og han kjempet mye med den ett år yngre Petter Northug jr. Som senior har han blant annet en 13. plass fra femmila. Som ungdom har han medalje fra Hovedløpet i orientering.

 En god ballast for mange utrolige resultater var skiturer med familien i ungdommen.

Koll vil ha med hele 13 utøvere på Hovedlandsrennet i år, og som det ble sagt på Kollhytta: Håpet er å føle seg som en million, være lett i kroppen og glede seg til start i slutten av neste uke.

En stor takk til Kjell-Chistian for et morsomt, kunnskapsgivende og interessant foredrag!

Og ta gjerne et besøk til: athletesforfarming.com